Onze Onze

Learn more

About

Situated on the west coast of Guernsey, damp related issues have been eliminated and an existing conservatory has been replaced by a modern, contemporary extension comprising a new en-suite master bedroom, sewing room and lounge, complemented with stunning, elevated coastal views.

Collaborating closely with our client, the design was developed to include a lightweight, timber frame ‘link’ structure that provides separation between the existing dwelling and main extension, comprising a glazed roof which provides a source of natural light to this new space. With the new en-suite master bedroom provided at ground floor level, the desired lounge is situated above, comprising a pair of vaulted ceilings with glazed gable windows to the south and bi-folding doors to the north that once opened, provide the highly sought after transition between indoor and outdoor environments on to a terrace with elevated views over the west coast.

The extension is complemented with a curved gallery/reception area that also leads onto the terrace to provide that contrast to the angular design provided by the new and existing gable ended structures.

All material finishes have been specifically selected to compliment the spaces provided, with particular attention given to the feature oak beams within the vaulted ceilings of the new lounge that marry with the engineered oak floor and new oak staircase.

  • Category: Extensions
  • Value: N/A
  • Completed: August 2018

Testimonial

"When we were considering upgrading Onze Onze we wanted a designer who shared our vision for the property. James and Miles of JG Architecture Ltd definitely shared our vision and then took the practical application to another level especially in respect of the architectural features and the internal layout of the property, whilst gaining our thoughts on a regular basis, throughout the planning stages. The result being that not only does the property look fantastic but it works better than we anticipated from a practical perspective. During the construction phase James and Miles continued to manage the project to a high standard, working closely with the main contractor, to ensure that the vision and their design worked as well in final form as it promised on paper. Overall JG Architecture Ltd have allowed us to realise a vision of a modern house, with a wow factor, whilst still retaining a homely feel."

Onze Onze

Share this project

Back to all projects