Zabdiel

Learn more

Overview

Designed specifically to meet our client’s needs, this single-storey extension to the rear of Zabdiel works simultaneously with the existing building layout.

The extension was carefully set out to link the existing kitchen space and allow the installation of a large kitchen and comfortable space for dining. Precisely positioned openings present a balance of openness and cosiness by creation of a large opening and cantilevered corner facing the western garden and limiting light from the north by slim floor to ceiling windows retaining a cosy sitting/snug area.

Externally, painted smooth rendered walls, Alkor membrane flat roof covering and anthracite grey new powder coated aluminium windows and doors present a very clean addition to the current dwelling.

Designed to open up the original kitchen and introduce generous family living spaces, the extension provides a natural flow to the outside spaces and a perfect light-filled space to boost the well-being of the occupiers.

  • Category: Extensions
  • Value: £190,000
  • Completed: March 2020
  • Contractor: F Watson & Son Ltd

Testimonial

"We're so pleased with the extension that JGA designed for us. Not only did they produce a fantastic design, they understood our brief, our budget and were really easy to work with, reliable and high quality. The team also helped us through securing the right building contractor which meant we have ended up with a beautiful new space in our family home. We wouldn’t have any hesitation in recommending JGA."

Zabdiel

Share this project

Back to all projects